Bærekraft

Rikter Svendsen

Vi i Den Lille Barnebutikken er opptatt av miljø og bærekraft. Vi brukte lang tid på å lande en samarbeidspartner på emballasje, og til slutt falt valget på Rikter Svendsen AS.

RS er en 100 år gammel leverandør og produsent av emballasje, som setter stort fokus på miljø. RS er blant annet medlem av Handelens Miljøfond. RS anser seg selv som en spesialist innen all slags retail-emballasje, og har god erfaring med å balansere bærekraftselementene sammen med kvalitet, design og profilering.

I en verden preget av stadig økende forbruk og digitalisering, har miljøvern og bærekraft blitt avgjørende temaer for samfunnet. Netthandel, som har opplevd en eksplosiv vekst de siste årene, spiller en betydelig rolle i denne diskusjonen. Emballasje, en nødvendighet for å sikre trygg levering av varer, har også blitt en kilde til bekymring når det gjelder miljøpåvirkning. Å finne en balanse mellom effektiv netthandel og miljøhensyn er en utfordring som nå står i sentrum av diskusjonen.

Bærekraftig netthandel handler ikke bare om å tilby miljøvennlige produkter, men også om å revurdere hele forsyningskjeden. Emballasje spiller en nøkkelrolle i denne kjeden, fra produksjon til levering. Det er avgjørende å se på alternative materialer som er biologisk nedbrytbare eller resirkulerbare, for å redusere den totale miljøpåvirkningen. Samtidig må man vurdere emballasjens funksjonalitet for å minimere bruk av unødvendige materialer.

En av de største utfordringene knyttet til emballasje i netthandel er overflødig bruk av plast. Plastforbruket har nådd alarmerende nivåer, og mye av denne plasten havner i havene, og forårsaker alvorlig skade på økosystemene. Bedrifter innen netthandel har et ansvar for å redusere sitt plastavtrykk ved å implementere innovative løsninger som alternativer til konvensjonell plastemballasje. Dette kan inkludere bruk av resirkulert plast, ta for eksempel Rikter Svendsens fraktposer som er lagd av 100% resirkulert plast. Gjenbruk er også et viktig element som ofte blir glemt i emballasjesammenheng, men ved å bruke fraktposer med returordninger reduserer man unødvendig forbruk av plast, og er en god løsning for forbruker.

I tillegg til å tilby miljømerket emballasje som 100 resirkulert plast og FSC papir, så velger Rikter Svendsen å produsere det de kan så lokalt som mulig. I deres 6000 kvm store lokale i Fredrikstad produserer de selv bærekraftig emballasje. For produkter som plastposer produserer de dette i Skandinavia. Dette er for å sikre kvalitet, bærekraft og leveringsdyktighet.

Handlekurv